Gecombineerde Leefstijlinterventie met COOL!

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een traject voor mensen met obesitas of overgewicht met als doel gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Sinds 2019 wordt de GLI onder voorwaarden vergoed door de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Het doel van de GLI is een gezondere leefstijl voor de deelnemer met overgewicht door advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag.

Iris aan het werk

COOL (Coaching op Leefstijl)

COOL staat voor Coaching op Leefstijl. Het COOL-programma wordt bij ons uitgevoerd door Bianca of Iris. Het COOL-programma kijkt niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. De coach ondersteund de deelnemer in het halen van persoonlijke doelen. Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en hebben wij een ondersteunende rol.

Het programma kent een open karakter, waarbij de inhoud van het programma niet in detail wordt voorgeschreven. Dit geeft de leefstijlcoach de flexibiliteit om bij het uitvoeren van het programma die inhoud en werkvormen te kiezen die het beste aansluiten bij de betreffende groep. De einddoelstellingen en werkzame elementen van het programma zijn wel vastgelegd. Het COOL-programma bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programma-delen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast 3.5 uur aan individuele gesprekken. Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en heeft de leefstijlcoach een ondersteunende rol. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Deelnemen aan de Gli

Om deel te nemen is een verwijzing van de huisarts nodig. De meeste zorgverzekeraars accepteren ook de verwijzing van een internist en in sommige gevallen een andere specialist. Met deze verwijzing kun je telefonisch contact opnemen met Gym-Fysio via 055-2340060.

GLI traject

Vragen over het GLI traject?

Wij zitten midden in Apeldoorn in een oude boerderij verbouwd naar een moderne sport studio. Daar staan wij voor jou klaar om jou fysiek weer optimaal te krijgen.

Bel gerust