Sportvasten - een effectieve trainingsmethode

Sportvasten is een combinatie van sporten, vasten en gezond eten. Sportvasten is geen dieet maar een 10-daagse trainingsmethode welke de stofwisseling dwingt structureel over te schakelen van suiker- naar vetverbranding. Het lichaam haalt zijn energie dan niet langer vooral uit suiker maar uit vet; er wordt meer vet verbrand en overtollige vetreserves zoals buikvet nemen af. Gemiddeld vallen daarom mannen 4 tot 6 kilo af na 10 dagen en bij vrouwen is dit 2 tot 4 kilo.

De werking van Sportvasten is recent bekrachtigd in een wetenschappelijke publicatie in het toonaangevende tijdschrift ‘International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism’ van Human Kinetics Journals! Een link naar het artikel vindt je hier.

Iris aan het werk

Hoe werkt het?

Sportvasten gebeurt onder begeleiding van een Sportvastencoach. Het trainingsprogramma is geschikt voor gezonde mensen met een normale conditie en enig uithoudingsvermogen. De eerste drie dagen bouwen Sportvasters hun voeding af. Daarna volgen er drie sapvastendagen en vervolgens wordt de voeding gedurende vier dagen weer opgebouwd. Tijdens de kuur wordt er iedere dag 25-40 minuten intensief gesport. Sportvasters slikken natuurlijke voedingssupplementen waaronder aminozuren, mineralen en anti-oxidanten die afbraak van spierweefsel voorkomen en een hongergevoel tegengaan. De supplementen ondersteunen het lichaam ook om de zogenaamde metabole switch van suiker- naar vetverbranding effectiever te maken.

Blijvend resultaat lange termijn

Na de kuur is het lichaam ingesteld op vetverbranding. De zoetbehoefte is beduidend minder en de energie neemt toe. Doordat de stofwisseling structureel verandert, is er geen terugvaleffect. Mensen voelen zich fitter en leveren betere sportprestaties. Door de switch naar vetverbranding, blijven te zware mensen na de 10-daagse training afvallen tot hun ideale gewicht is bereikt. De switch van suiker- naar vetverbranding is blijvend wanneer Sportvasters eenvoudige voedingsrichtlijnen volgen en twee keer per week sporten.

Gym-Fysio thematraining hardlopen

Samengevat sportvasten zorgt voor:

 • 2 tot 6 kg gewichtsverlies
 • Significante verbetering van de sportprestaties
 • 3 tot 7 cm minder buikomvang
 • Switch van suikerverbranding naar vetverbranding
 • Geen spierverlies
 • Energieker en fitter
 • Minder trek in zoetigheid
 • Extra spiermassa tijdens het na traject.
 • Bescherming tegen ontstekingen en de schadelijke effecten van gifstoffen in je lichaam

Wat houdt sportvasten in:

 • 3 afbouwdagen, 3 dagen sapvasten, 4 opbouwdagen
 • Intake, meting en gezondheidsanalyse
 • Elke dag min 40 sporten (op locatie)
 • Continu begeleiding
 • Supplementen pakket voor 10 dagen om tekorten aan vitaminen, mineralen, aminozuren te voorkomen. Hiermee houd je de werking van je brein, je fitheid en je immuunsysteem en je spierkracht op peil en stimuleer je de vetverbranding.
 • Uitgebreid voedingsschema voor de afbouw- en opbouw dagen
 • Nieuwe meting en gezondheidsanalyse na een maand

Voorwaarden om mee te doen:

 • Je sport minimaal een jaar lang 2 keer in de week
 • Je bent het afgelopen jaar niet meer dan 2 kilo aangekomen
 • Je hebt een stabiel eetpatroon

Veelgestelde vragen

Waarin is Sportvasten anders dan de meeste vormen van een dieet?

Bij een dieet vindt geen metabole switch plaats van suikerverbranding, naar vetverbranding. Deze switch is noodzakelijk om blijvend resultaat te halen. En dus af te vallen.

Kan ik de Sportvastenkuur ook volgen zonder begeleiding en supplementen?

Dat raden we je zeker af. De Sportvastenkuur begint met een urinetest om een nulpunt te meten. Zonder begeleider kan je deze tests niet doen. Daarnaast zijn de voedingssupplementen er o.a. voor om te zorgen dat de metabole verandering (naar vetverbranding) gebeurd. Daarnaast is Sportvasten zonder de juiste voedingssupplementen niet goed voor je lichaam.

Kan ik als vegetariër meedoen met de Sportvastenkuur om zo uiteindelijk af te vallen?

Geen probleem. Er worden geen dierlijke eiwitten gebruikt met de kuur.

Kan ik niet gewoon gaan sporten? En dan hetzelfde resultaat halen als dat ik ga Sportvasten?

Ook hier geldt: als je alleen gaat sporten, dan switcht je lichaam niet naar vetverbranding. De combinatie van regelmatig bewegen met Sportvasten, zorgt voor veel meer resultaat.

Kan ik mijn dagelijkse routine aanhouden tijdens de Sportvastenkuur?

Als het je eerste kuur is, raden we je aan om rekening te houden met het feit dat Sportvasten veel energie kost. Om het juiste resultaat te halen (afvallen en afslanken), is het raadzaam om geen stress factoren in de buurt te hebben. De meeste mensen die al een kuur hebben gedaan, kunnen gewoon hun routine van bijvoorbeeld werken aanhouden.

Ik heb een hoge bloeddruk, is Sportvasten wel verstandig?

Indien je standaard een hoge bloeddruk hebt, moet je een dokter om toestemming vragen om met de Sportvastenkuur aan de slag te gaan. Gebruik je medicatie? Ook dan dien je eerst met je dokter te overleggen. Wij kunnen je de juiste documentatie bezorgen.

dry needling

Iets voor jou?

Wij maken graag kennis.


Bel gerust