De fysiotherapeut zorgt ervoor dat jij met vertrouwen hersteld

Lichamelijke klachten zijn altijd vervelend en het kan je de hele dag in de weg zitten. Graag wil je snel van de pijn af. Of een diagnose zodat je weet waar je aan toe bent. Elke fysiotherapeut van Gym-Fysio luistert naar je verhaal, stelt aanvullende vragen en bekijkt jouw gehele motoriek. Ze zijn behulpzaam, geven tips en zetten hun brede kennis in om verder te kijken dan alleen jouw beweegprobleem.

Bekijk de specialismes van onze fysiotherapeuten Iris, bianca, Jeroen, Tom en Rouel. Advies nodig?

Bel: 055-2340060
Fysiotherapeut Iris

VERZEKERINGEN

Verzekerd voor fysiotherapie?

Gym-Fysio heeft contracten met alle verzekeraars. Je kunt voor een fysiotherapeutische behandeling terrecht mét of zonder verwijzing van huisarts of specialist. De vergoeding door de verzekering komt uit je aanvullende pakket en gaat dus niet van je eigen risico af.

Staan je klachten mogelijk op de chronische lijst?

Wanneer je aandoening voorkomt op de “chronische lijst” heb je recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. Op deze lijst staan alle aandoeningen die in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Echter voor de eerste 20 behandelingen ben je aangewezen op je aanvullende verzekering. Pas na de 20e fysiotherapeutische behandeling gaat de vergoeding vanuit de basisverzekering in.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik aan naar de fysio?

Draag gemakkelijke kleren naar de fysio. De fysiotherapeut moet jou goed kunnen onderzoeken. Het kan zijn dat je je bij de eerste afspraak gedeeltelijk moet uitkleden. Bij de volgende afspraken is soepele kleding handig, zodat je gemakkelijk kunt bewegen.

Hoe lang duurt een fysiotherapie behandeling?

De duur van de behandeling varieert afhankelijk van de aandoening en de individuele behoeften. Sommige patiënten hebben slechts enkele sessies nodig, terwijl anderen een langere behandelingsperiode nodig hebben.

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?

Fysiotherapie richt zich op de zogenoemde zachtere delen van het lichaam. Hierbij kunt u denken aan spieren, pezen en banden als ook beperkingen aan lichaamsdelen zoals de schouder. Bij een fysiotherapeutische behandeling wordt er vaak gebruik gemaakt van oefenapparatuur om jouw lichaam te herstellen. Manuele therapie daarentegen is gericht op de hardere delen van het lichaam zoals de wervelkolom en gewrichten. Een manueel therapeut maakt gebruik van zijn of haar handen om de oorzaak van je klachten te onderzoeken en te genezen.

Met welke klachten kan ik terecht bij een fysio in Apeldoorn Noord?

Fysio in Apeldoorn Noord kan nodig zijn voor verschillende klachten, zoals blessures, chronische pijn, revalidatie na een operatie of ter verbetering van de algemene bewegingsmogelijkheden.

Fysiotherapeut Iris behandelend

Maak een afspraak

Direct contact? Bel of app naar Gym-Fysio. Of plan zelf een eerste afspraak in op de dag en het tijdstip waarop jou uitkomt.

Maak een afspraak