Start met Yoga

Wellicht wil je al langere tijd met yoga beginnen. Of heb je wel eens yoga gedaan en is het er daarna nooit meer van gekomen. Yoga leert je jouw geest, je gevoel en jouw lichaam te beheersen. Een yogales bestaat daarom meestal uit ademoefeningen, lichaamsoefeningen en meditatie.

Wat doet Yoga?

Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana’s) geven kracht en energie. Ze zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten.

Waarom Yoga?

1. Aandacht voor bewegen

Door Yoga leer je gecontroleerd bewegingen maken en maak je gebruik van je ademhalingen om het lichaam te openen. Aandacht en een juiste uitlijning van het lijf staan voorop in een yogales. Deze aandachtige manier van bewegen vergroot je bewustzijn. Je leert je eigen grenzen zien, en er vooral niet overheen gaan.

2. Fit, flexibel en sterk

Veel mensen denken dat ze niet lening genoeg zijn voor yoga. Maar je lichaam heeft gewoon tijd nodig om zich te ontwikkelen. Yogaposes zijn zo ontworpen dat ze je lichaam sterker en flexibeler maken.

3. Yoga verminderd stress

Yoga traint je om rustig en gegrond te blijven, juist tijdens momenten van stress. Door te oefenen om kalm te blijven in oncomfortabele situaties, in de yoga les, train je jezelf fysiek en mentaal om rustig te blijven. In het echte leven neem je deze ervaring mee als je een uitdaging voorgeschoteld krijgt.

Jeroen aan het werk

Een Yoga les uitproberen?

Of iets bij je past, weet je pas echt als je het uitprobeert. Daarom hebben wij gratis proeflessen.

Neem contact op
Overzicht thematrainingen