Fysio bij rugklachten en lage rugpijn

Lage rugpijn treft velen van ons op een bepaald moment in ons leven. Van tijdelijk ongemak tot chronische pijn die dagelijkse activiteiten beïnvloedt, hier ontdek je wat lage rugpijn inhoudt, de mogelijke oorzaken, jouw acties, de hulp van fysiotherapie bij rugklachten, en waarom Gym-Fysio jouw ideale keuze is voor behandeling van rugklachten.

Plan online afspraak in
Iris aan het werk

Wat is Lage Rugpijn?

Lage rugpijn betreft pijn of ongemak in het lumbale gebied onderaan de rug. Van stekende pijn, zeurend ongemak tot scherpe pijn, het kan plotseling (acute rugpijn) of langdurig (chronische rugpijn) optreden. De pijn kan uitstralen naar bil en been, bekend als ischias. Als je op zoek bent naar fysio voor rugproblemen, ben je op de juiste plek.

Oorzaken van Lage Rugpijn

Lage rugpijn kent diverse oorzaken, zoals:

  • Spier- en gewrichtsproblemen: Overbelasting, verstuikingen of tussenwervelschijfproblemen veroorzaken lage rugpijn.
  • Houding en ergonomie: Slechte houding bij zitten, staan of tillen leidt tot rugpijn.
  • Leeftijd en slijtage: Wervelkolomslijtage na verloop van tijd draagt bij, vooral bij ouderen.
  • Letsel of trauma: Een val of ongeval veroorzaakt lage rugpijn.
  • Lifestylekeuzes: Zwaar tillen, overgewicht, roken en inactiviteit dragen bij aan rugpijn.

Hoe kun je lage rugpijn verlichten?

Er zijn diverse maatregelen die je kunt treffen:

  • Niet te lang rusten: Vermijd overmatige bedrust en blijf binnen je eigen mogelijkheden actief.
  • Pijnmedicatie: Het gebruik van vrij verkrijgbare pijnstillers zoals ibuprofen kan helpen om de pijn te verminderen.
  • Warmte- en koude therapie: Warme kompressen kunnen ontspanning bieden, terwijl ijs kan bijdragen aan het verminderen van ontsteking.

De rol van Gym-Fysio bij rugklachten

Bij Gym-Fysio begrijpen we de complexiteit van rugklachten en bieden we gespecialiseerde fysiotherapie voor rugproblemen.

Onze experts maken gebruik van diverse benaderingen om rugpijn effectief aan te pakken. Hierbij valt te denken aan "manuele therapie," waarbij handmatige technieken zoals mobilisatie, manipulatie en massage worden ingezet om pijn te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten.

We starten met een bewegingsanalyse, waarbij we bewegingspatronen analyseren om problemen te identificeren en te begrijpen waar ze zich voordoen. Je ontvangt op maat gemaakte oefenprogramma's om de rugspieren te versterken, de houding te verbeteren en de stabiliteit te vergroten. Ook geven we advies over levensstijl, ergonomie en zelfzorg om toekomstige rugpijn te voorkomen.

Waarom naar Gym-Fysio voor rugklachten en fysiotherapie voor de rug? Onder deskundige begeleiding van onze fysiotherapeuten combineer je behandeling en rugoefeningen om snel van jouw rugklachten af te komen. Als je op zoek bent naar effectieve fysiotherapie voor rugklachten, staan wij voor je klaar.