Gespecialiseerde schouder therapie voor schouder klachten

Heb je last van schouderklachten zoals een slijmbeursontsteking, constante pijn, schouderinstabiliteit of een frozen shoulder? Zoek niet verder! Bij Gym-Fysio begrijpen we dat schouderproblemen pijnlijk en beperkend kunnen zijn, vooral als je een actieve levensstijl hebt. Onze deskundige fysiotherapeuten Bianca, Jeroen en Iris, staan voor je klaar om je te helpen weer grip te krijgen op je schouderklachten.

Plan online afspraak in
Iris aan het werk

Schouder slijmbeursontsteking: wat moet je weten?

Een schouderslijmbeursontsteking, ook wel bekend als subacromiale bursitis, is een aandoening waarbij de slijmbeurs in de schouder ontstoken raakt. De slijmbeurs is een kleine met vloeistof gevulde zak die zich bevindt tussen het schouderdak (acromion) en de bovenkant van het schouderblad (deltaspier). De functie van de slijmbeurs is om wrijving te verminderen en de beweging van de pezen van de schouderspieren over het schoudergewricht te vergemakkelijken.

Slijmbeursontsteking treedt op wanneer de slijmbeurs geïrriteerd raakt en ontstoken raakt. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder:

  • Overmatig gebruik: Herhaalde bewegingen van de schouder, vooral boven het hoofd, kunnen leiden tot irritatie en ontsteking van de slijmbeurs.
  • Trauma: Een directe verwonding aan de schouder, zoals een val of stoot, kan de slijmbeurs beschadigen en ontstekingen veroorzaken.
  • Infectie: Hoewel zeldzaam, kan een infectie de slijmbeurs van de schouder binnendringen en ontsteking veroorzaken.

De symptomen van een schouderslijmbeursontsteking kunnen pijn en zwelling in het gebied boven de schouder zijn. De pijn kan verergeren bij beweging van de arm, vooral bij bewegingen boven het hoofd. Het kan ook leiden tot beperking van de beweging van de schouder en ongemak bij het liggen op de aangetaste zijde.

De behandeling van een schouderslijmbeursontsteking kan bestaan uit fysiotherapie om de schouder sterkte en bewegingsbereik te verbeteren.

Voorkom langdurige schouderklachten

Na enkel- en knieblessure is een schouderblessure met 8% van alle sportblessures de meest voorkomende blessure onder sporters. Schouderklachten kunnen helaas lang aanhouden. Zo’n 40% van de mensen met schouderklachten heeft na 1 jaar nog steeds klachten. Gym-Fysio zorgt ervoor dat je weer grip op de schouderklachten krijgt. Laat je schouderblessure beoordelen zodat je weet waar je aan toe bent.

Bij bovenhandse sporten ontstaan de meeste schouderblessures door overbelasting, denk hierbij aan tennis, volleybal of pitchen bij honkbal. De schouder wordt door het vaak herhalen van het serveren, gooien of pitchen aan grote trekkrachten en belasting blootgesteld.³ Dat kan op den duur leiden tot schouderpijn. Schouderblessures kunnen ook acuut ontstaan door bijvoorbeeld een val op de schouder, bijvoorbeeld tijdens het mountainbiken of judo.

In 70-80 % van schouderklachten wordt de diagnose subacromiaal pijnsyndroom gesteld. Het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS) is bij volwassenen één van de meest voorkomende oorzaken van pijn in de schouder. Vooral bij het heffen van de arm is de pijn voelbaar. Later blijft de schouder ook in rust pijnlijk. De pijn komt voort uit een veroudering, overbelasting of beschadiging van de pezen (rotator cuff) rondom de schouder. Dit kan leiden tot een ontsteking van de slijmbeurs. Dit is een met vocht gevuld ‘kussentje’ tussen een pees en een bot. Deze klachten zijn goed te verhelpen middels gerichte training, waarbij er ondersteunend kan worden gekozen voor manuele therapie en/of dryneedling of anderszins.

Deskundige schouder fysiotherapeuten

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten in schouderaandoeningen zijn Bianca, Jeroen en Iris. Zij hebben uitgebreide ervaring in het behandelen van schouderklachten. Ze begrijpen de complexiteit van deze aandoeningen en bieden een persoonlijke aanpak om jouw herstel te bevorderen.

dry needling

Neem contact op

Bij Gym-Fysio zijn we toegewijd aan het helpen van mensen met schouderklachten om weer een actief en pijnvrij leven te leiden. Neem vandaag nog contact met ons op voor gespecialiseerde schouder fysiotherapie en ontdek hoe we jou kunnen helpen jouw schouderklachten te overwinnen.

Je hoeft niet langer met pijn te leven - GymFysio staat voor je klaar.

Neem contact op